T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / ŞEHİTKAMİL - Mehmet Çolakoğlu Ortaokulu

Haberler

Eyl

İlköğretim; okumanın, anlamanın, görmenin ve görebildiğinden anlam çıkarmanın, ders almanın, düşünmenin, zekayı terbiye etmenin yani kültürün temellerinden atıldığı yerdir. Atatürk'ün dediği gibi Türkye Cumhuriyeti'nin temelidir. Çağdaş uygarlık yolunda en büyük engelimiz olan cahilliğin yok edildiği, ortadan kaldırıldığı yer ilköğretim kurumlarıdır. Genç beyinlerin insanlığa hizmeti, vatan ve millet sevgisini, bağımsız ve şerefli, yaşamayı öğrenmeye başladığı yer de ilköğretimdir.

Eyl

18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen ders başı yaptı. Yeni dönemde öğrencileri bir dizi yenilik bekliyor. Okullarda yeni hazırlanan ders zili çalacak, 2 ara tatil verilecek. İlköğretimde teneffüs süreleri ise 10 dakika yerine 15 dakika olacak.

Eyl

Eyl

2019-2020 eğitim-öğretim yılı öğretmenler için açılıyor. Bu yıl ilk defa mesleki çalışmalar bir hafta sürecek. 2 Eylül'de başlayan seminerler 6 Eylül'de sona erecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK, mesleki çalışma döneminin açılış konuşmasını hazırladıkları örnek yeni öğretmen odasından yaptı. Selçuk, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yayınlanan konuşmasında,şunları söyledi:

"Öğretmenlerimizin çalışma alanı olan öğretmenler odasıyla ilgili yeni düzenlemeler getirdik. Öğretmenlerimizin huzurlu, fonksiyonel bir ortamda olması gerekiyor. Bu modeli imkânlar çerçevesinde tüm Türkiye'ye yaygınlaştıracağız. Bir masa, koltuk dışında bilgisayarıyla çalışacağı, tek kişilik masa oluşturacağı, imkânı çerçevesinde bir köşede çiçek, bir köşede kuş ya da evcil hayvanın yaşayabileceği köşeler olsun istiyoruz. Mikrodalga fırında yemeği ısıtacak, rahat edecekleri bir ortam hazırlayacağız.

Öğretmenlerimize ayrıca seminerler kapsamında eğitim seçenekleri sunduk. Drama, akıl ve zeka oyunları, okul yöneticiliği, masal anlatımı gibi seminerlere öğretmenlerimiz beklediğimizin de çok çok üzerindeydi ve inanılmaz mutlu olduk. Geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde, okullara gitmeyi, öğretmen odalarında öğretmenlerimizle buluşmayı çok önemsiyorum. Kendi adıma çok mutlu oluyorum. Öğretmenleri dinlemek pek çok ufuk açıyor. Öğretmenlerimizin talepleri doğrultusunda, drama, akıl ve zeka oyunları okul yöneticiliği, masal anlatımı gibi mesleki eğitim seminerlerini çeşitlendireceğiz. Halk oyunları, yapay zeka gibi mesleki eğitim imkanlarını artırarak devam ettireceğiz."

Ağu

Haz

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında öğrenci alacak okulların kontenjanları ile geçen yılki yerleştirmede oluşan en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimleri açıklandı.   

Haz

Haz

Haz

May

May

May

Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği 19 Mayıs 1919’da Atatürk, Samsun’a ayak basmıştır. Türk Milleti, Birinci Dünya Savaşının ardından giderek güçleşen şartlar içerisinde kurtuluş için çareler arama uğraşı içerisindeyken; Atatürk, ‘kurtuluş’un yolunu açmıştı. Atatürk’ün 16-19 Mayıs 1919’da İstanbul’dan başladığı yolcuğu, dönemin simgelerinden biri hâline gelmişti. İşgal kuvvetleri için önemli noktalardan biri olan Samsun, stratejik olarak büyük bir önem taşıyordu ve Karadeniz’den Orta Anadolu’ya açılan en rahat ve güvenilir bir kapı görevindeydi. İngilizler 9 Mart 1919’da Samsun’a askerî birlik indirmişti. Mustafa Kemal Atatürk, uzun zamandan beri ülkenin içinde bulunduğu umutsuz durumdan şikâyetçi ve bunlara karşı bir şeyler yapmak istiyordu. Anadolu’ya geçip, mücadeleyi başlatmak istiyordu. Sultan Vahdettin’in de desteğiyle, Mustafa Kemal, 18 kişilik ekibiyle birlikte Samsun’a bir Cuma günü hareket etmişti. ‘Bandırma’ ismindeki eski bir vapurla yola çıkan Atatürk ve arkadaşları, Samsun’a çıktığında karşılaştığı manzara pek içlerini açmadı.

Kentte İngiliz işgal kuvvetleri cirit atıyor, Pontusçular sokaklarda kol geziyordu. Halk kendisini muhafaza edecek durumda değildi. Atatürk bugün müze hâline getirilen Hıntıka Palas’ta kaldıkları zaman içerisinde hep bu sorunları düşündü, yolculukta geçirdiği uykusuz geceler son bulmamıştı; şimdi de burada uykusuz geceler başlıyordu. Mustafa Kemal, Millî Mücadele’yi başlatmak için Samsun’da Anadolu topraklarına ayak bastığı 19 Mayıs 1919’un Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı sayılan bu önemli günü Cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençliğine armağan etmiştir. 19 Mayıs, 1919´da bayram olarak ilan edilip kutlanmaya başlanmamıştı. Yine birçok bayramımız gibi Cumhuriyet´in ilanının ardından kutlanmaya başlandı.

İlk kez 24 Mayıs 1935´te Beşiktaş´ın girişimleriyle Atatürk Spor Günü ismi altında Galatasaray ve Fenerbahçe sporcularının da katılmasıyla birlikte kutlanmıştı. Bu etkinliğin hedefi, Türk gençliğinin Atatürk´e olan minnet ve sevgisini sergileyebilmesiydi. Bu etkinliğin ardından birkaç sene sonra Beşiktaş kurucu üyelerinden olan Ahmet Fetgeri Aşeni, başkent Ankara´da gerçekleştirilen spor kongresinde bu bayramın bütün gençliğe armağan edilmesi gerektiğini ve ´Gençlik ve Spor Bayramı´ isminde her sene kutlanması önerisinde bulundu. Bu öneri kongrede oylanarak kabul edildi. Tasarı, Atatürk tarafından da onaylanarak 1938´in haziran ayı itibarıyla her sene kutlanmaya başlandı.

May

5. VE 6. SINIFLARDA 1. 2. VE 3. LÜK ALAN SINIFLARA MADALYALARI TÖRENLE VERİLDİ..BAŞARILARINDAN DOLAYI TÜM FUTBOL TAKIMLARINI TEBRİK EDİYORUZ

May

May