Kurum Adı : Mehmet Çolakoğlu Ortaokulu
WEB Adresi : http://mehmetcolakogluortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Kocatepe Mah. Şoför Ali Cd. Şehitkamil Gaziantep

VİZYON
Türk toplumunu çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak bir yönetim anlayışı ve eğitim sistemine ve eğitim kurumlarına taşıyan, örnek ve önder birim olmak. Okulumuzun bugünkü değerlerini ortaya çıkararak, gelecek hayellerine ulaşmak içinkurumsal değerlerin neler olduğunu belirlemek. Evrensel değerlere uygun olarak ıtk, din, cinsiyet ve bedensel eksikliklere bakmadan tüm insanlara eşit davranmak. Başarının takım çalışmaları ile elde edilebileceğine, teşvik ve ödülle artırılacağına inanmak. Her velinin, öğrenme adına öğrencisine her türlü fırsatın verildiğini bilmesi. Oklumuzda her gün daha iyiye ulaşmak için çalışması gerektiğini bilmek vizyonumuzdur.

MİSYON
Bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili becerili ve kendine güvenen birey olarak yetişmlerine fırsat tanımak ve onları 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak. Bilgi, birikim ve deneyimlerin paylaşılması, yeni uygulamaların araştırılması, ilgili bütün kesimlerin bilinçlendirilmesi. Etkinlik ve verimliliği sağlamak, kaliteyi artırmak için yönetimi sistemli bir şekilde değerlendirerekgeliştirme faaliyetlerini sürekli kılmaktır. Mükemmelliğin sonu yoktur. Çocuk eğitimi dünyanın en ciddi işidir. Bu konuda kimseyi değil kendi kendimizi rakip görerek daha mükemmeli aramak önemli arayışımızdır. Öğrenci piskolojilerini bozmadan sanatla, sporla, sosyal aktivitelerle zenginleştirilmiş bir eğitim yapmak.

Öğretmen Sayısı : 63
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 1988
Öğretim Şekli : İkili Öğretim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : Sabah 07:20 - 12:10 Öğle 12:20 - 18:00
Derslik Sayısı : 24 Atölye-İşlik Sayısı : 1
Fen Laboratuarı Sayısı : 2 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Doğalgaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Merkeze uzaklık 2 Km´dir.
Ulaşım : Bir çok Şehir içi dolmuş ve halk otobüsü okulun önünden geçmektedir.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Şoför Ali cd. Kocatepe Mh. Karşıyaka semti civarı. Şehitkamil GAZİANTEP

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR