Mehmet Çolakoğlu Ortaokulu

Kocatepe Mh. Şoför Ali cd. No114 Karşıyaka semti civarı. Şehitkamil/GAZİANTEP
Vizyon
Türk toplumunu çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak bir yönetim anlayışı ve eğitim sistemine ve eğitim kurumlarına taşıyan, örnek ve önder birim olmak. Okulumuzun bugünkü değerlerini ortaya çıkararak, gelecek hayellerine ulaşmak içinkurumsal değerlerin neler olduğunu belirlemek. Evrensel değerlere uygun olarak ıtk, din, cinsiyet ve bedensel eksikliklere bakmadan tüm insanlara eşit davranmak. Başarının takım çalışmaları ile elde edilebileceğine, teşvik ve ödülle artırılacağına inanmak. Her velinin, öğrenme adına öğrencisine her türlü fırsatın verildiğini bilmesi. Oklumuzda her gün daha iyiye ulaşmak için çalışması gerektiğini bilmek vizyonumuzdur.
Misyon
Bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili becerili ve kendine güvenen birey olarak yetişmlerine fırsat tanımak ve onları 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak. Bilgi, birikim ve deneyimlerin paylaşılması, yeni uygulamaların araştırılması, ilgili bütün kesimlerin bilinçlendirilmesi. Etkinlik ve verimliliği sağlamak, kaliteyi artırmak için yönetimi sistemli bir şekilde değerlendirerekgeliştirme faaliyetlerini sürekli kılmaktır. Mükemmelliğin sonu yoktur. Çocuk eğitimi dünyanın en ciddi işidir. Bu konuda kimseyi değil kendi kendimizi rakip görerek daha mükemmeli aramak önemli arayışımızdır. Öğrenci piskolojilerini bozmadan sanatla, sporla, sosyal aktivitelerle zenginleştirilmiş bir eğitim yapmak.
Öğretim Şekli :İKİLİ ÖĞRETİM
Sabah 06:50 - 12:30 Öğle 12:50 - 18:30
Bir çok Şehir içi dolmuş ve halk otobüsü okulun önünden geçmektedir.
Servis imkanı vardır.
Kocatepe Mh. Şoför Ali cd. No:114 Karşıyaka semti civarı. Şehitkamil/GAZİANTEP
Merkeze uzaklık 2 Km´dir.
Atletizm-Futbol-Masa tenisi