DEĞERLER EĞİTİMİ NEDİR?

Değerler Eğitimi; kendi kültürümüzü, inancımızı yaşayıp davranışa aktarmaktır. Davranışa dönen her değeri sosyal çevre içinde model olarak insanlara yansıtmaktır. Bunu yaparken bir yandan köklerini sımsıkı tutan diğer yandan da dünya ile entegre olabilen ufku geniş ön yargısız, bilgiye, yeniliğe açık insanlar yetiştirmektir.Yahya Kemal´in ifadesiyle "Kökü mazide olan ati" olabilmektir. Bu doğrultuda yetişen her insan toprağa atılan bir tohumdur. Bu tohumların yetişmesinde, kuvvetlenmesi ve meyve vermesinde öğrenim ve öğretimin rolü çok büyüktür. İlk öğretmen anne-babadır. Çocuğun ahlakı anne karnındayken şekillenmeye başlar. Gözümüzden sakındığımız evlatlarımız en fazla altı yıl kesintisiz bizimle beraberdir. Okul hayatını ana sınıfından başlamış olarak kabul edersek, çocuğun hayatının diğer kalan kısmı anne ve babayla değildir. Biz, çocuğu bir yere kadar koruyup kollayabiliriz. Hayatının kalan kısmını sosyal çevre ve okul şekillendirecektir. Bize düşen görev; evlatlarımızı inançlı, imanlı, vicdanlı, kendi alanına hakim ruhlu, fikri özgür, ön yargısız, farklı düşünce ve inançlara saygılı insanlarla buluşturmaktır. Öğrenilen her bilgi çocuğun ruhunda ve vicdanında yer buluyorsa bir kıymeti vardır. Değerler Eğitiminin temel amacı; merhametli, duyarlı, inançlı ve değerlerine sahip çıkan dünya ile bağını koparmayan vizyon sahibi nesiller yetiştirmektir.Çünkü bizler değerlerimizle şekil buluyor,bu değerlerimizle sosyal hayatımıza yön veriyoruz. Değerlerimizden koptuğumuz zaman,birbiriyle bağı kalmamış insanlar oluyoruz.Bu Noktada diyoruz ki: DEĞERİNLE YAŞA DEĞERLİ OL" Değerleriniz hep sizlerle olsun.

Yayın: 13.03.2018 - Güncelleme: 13.03.2018 15:18 - Görüntülenme: 671